Lite om oss

Eva och jag har nu bott på Orresta Gård i  sju år och det har varit en minst sagt fullspäckad tillvaro. Vi arbetar inomhus och utomhus så gott vi bara förmår och som belöning får vi ofta höra uppskattande kommentarer om våra insatser och hur fint det blir.

För åtta år sedan tänkte Eva och jag lite hurtigt att vi skulle skaffa någon typ av spännande fastighet någonstans i Sverige, där arbete, boende och fritid kunde hänga ihop lite tätare. När våra fyra fina barn vuxit ur boet började vi söka efter huset med “det där lite extra”. Vi var bland annat med och budade på en schysst villa i Oxelösund, budade lika ivrigt på en underbar trägårdsanläggning i Höga Kusten och gjorde detsamma på en f.d. distriktsläkarmottagning i Björkvik. Vi fick emellertid inget napp förrän vi upptäckte och budade på Orresta Gård här i Flen!

Som inbitna sörmlänningar var det inga svårigheter att slå ner bopålarna och börja trivas här när vi väl förälskat oss i själva stället. Eva och jag har i princip alltid sysslat med husrenovering men Orresta Gård ställde helt nya krav på oss. Stället är stort och ska dessutom renoveras enligt byggnadsvårdens alla regler angående material och tekniker.

Efter åtskilliga timmar med målning med linolja, färgsättning och tapetsering har Eva fått sitt lystmäte med husrenovering. Utomhus blir det trädgårdsarbete i alla former för Eva som dessutom har visat sig vara en hejare på röjsåg! .

När vi från och med hösten 2016 öppnade Orresta Gård för allmänheten har vi fått en ovärderlig hjälp av vår dotter Fia, som kan det där med service, organisation och ekonomi. Fia står dessutom som webbredaktör för vår hemsida och ger oss nödvändigt stöd i alla moderna medier.

Då återstår bara att nämna mig själv, döpt till Håkan och bördig från Eskilstuna. På Orresta blir jag byggnadsvårdare, vaktmästare och lite av en allt-i-allo, precis som alla i teamet måste vara. För mig startade det hela när jag råkade åka nedför Gösta Tamms-gatan 2013 och kikade in genom den förvuxna granhäcken – då sa det bara klick, som kungen sa. Jag föll totalt för det jag såg och tyckte det var synd att fastigheten inte var till salu – vi var ju på spaning efter huset med “det där lite extra”. Några veckor senare låg Orresta Gård – hör och häpna – ute på hemnet för försäljning och efter ytterligare en tid hade vi skrivit på köpeavtalet. Ibland får man som man vill!

Någon sade träffande att Orresta Gård befunnit sig i en Törnrosa-sömn en längre tid. Under sju år har vi, tillsammans med många fler – börjat väcka stället till liv. Och det, är det är bland det roligaste vi gjort!