Guidad visning på Orresta Gård

 

Guidad visning på Orresta Gård

Någon gång per månad har jag guidade visningar på Orresta Gård. Det är fin uppslutning av Flensborna och ibland dyker även en och annan ”utsockens” upp. Vi börjar alltid ute för det finns så mycket att visa av både husen och trädgården. Jag berättar om byggnadsvård, gårdens historia och om att ha en antikvarisk medverkan i trädgårdsskötseln. Ibland är det lite kallt – då får vi sno på in till det varma fikat. Andra dagar drar vi ut på det och njuter av trädgården. Men fika och berättelser inomhus ingår alltid. Det är en nyfiken och vaken publik – vilket ställer krav även på mig. Jag är inte låst till ett fast manus utan berättar från hjärtat. Ibland är det frågor från gruppen som styr berättandet. Det är två frågor som nästan alltid kommer: Dels vilken uppvärmning vi har och dels om det spökar? Svaret på detta och mycket annat får du när du kommer på visning. Välkommen! Eva Gustafsson

 

Foto Agneta Arvidsson